Telefoonnummer

+31-629328760

info@allunga.nl

info@allunga.nl

Openingstijden

Op afspraak

Een Klankbad als innerlijke reis.

Klankbad zondag 21 april 2024 / 15.00 uur Beekmos 3-5 te Houten

Ingang BLOS Kinderopvang/Fysiotherapie Houten Zuid – rechter deur – 1ste etage – er is ook een lift aanwezig, alleen is die op het moment defect. Vanaf 14.30 uur ben je welkom.

Aanmelden: via de mail, dan ontvang je een bevestiging.

Kosten : € 20,- per persoon, inclusief thee na afloop. Gaarne contant te voldoen.

Zelf meebrengen: kussen, handdoek, dekentje en water.

Het klankbad zal ongeveer 1 uur duren.

Spelers: Hans Busker en Liliane Dijkman.

Een leuk cadeautje voor jezelf of een leuk idee voor iemand anders.

Bij een klankhealing of klankbad word je ondergedompeld in geluid en laat je je verwennen door klankschalen en andere instrumenten. Liggend op een matrasje is een prima manier om het te ondergaan. Zittend kan natuurlijk ook.

Individuele, unieke reis

Het bespelen van de instrumenten ontstaat, na afstemming op de groep, meestal intuïtief. Wanneer een klankschaal wordt aangeslagen hoor je een heldere basistoon met tegelijkertijd een aantal boven- en ondertonen. Langzaam zal de ruimte zich gaan vullen met de klanken, ritmes en trillingen. Je gaat als het ware op een individuele, unieke reis en wordt door de golven van geluidsfrequenties meegenomen naar jouw trilling, naar je kern of naar de stilte in jezelf.

Luisteren met je hele lichaam

Door de combinatie van klanken, kwaliteiten van trilling, ritmes en de intentie van de speler(s) nodigen de instrumenten je uit om met je hele wezen te voelen. Wees je bewust dat jouw hele lichaam luistert en niet alleen je oren. De klanksfeer die ontstaat zet je totale lichaamsenergie in beweging, laat je energie beter stromen en werkt in op het fysieke, mentale en emotionele vlak. En zonder dat je er iets speciaals voor hoeft te doen kan het je in een meditatieve sfeer brengen.

Ieder heeft een eigen ervaring

De trillingen, ritmes en klanken brengen meestal ontspanning, werken in op iedere cel in je lichaam, ook emoties kunnen worden aangeraakt. Je kunt het gevoel krijgen alsof je één wordt met de klank, de trilling helemaal in je lichaam voelt. Dit kan harmonie en balans in je leven brengen, in jezelf, of in je omstandigheden. Door de diepe vibratie en inwerking kan er rust, vrede, ontroering ontstaan of inzichten. Soms geeft het inzichten in conditioneringen, structuren en blokkades kunnen worden opgelost. Na afloop kun je je helemaal zen voelen. Ieder zal zijn of haar eigen ervaring hierin hebben.

Traditie van de Aboriginals

De oorsprong van een klankhealing/klankbad is terug te vinden in de tradities van oude culturen o.a. in de cultuur van de Aboriginals. Toen was de heilzame werking hiervan al bekend.

In groepsverband of individueel

Naast groepsverband, zoals hierboven aangekondigd, is er ook een individuele klankhealing/klankbad in onze praktijk mogelijk. Wanneer je het leuk vindt om dit samen met je partner, kind of 2 vriend(inn)en te doen kan dat ook. Prijs in overleg met Hans.

Welke instrumenten kunnen er o.a. gebruikt worden

Klankschalen:

worden om je heen en/of op je geplaatst, zodat je omringd wordt door de resonantie van de schalen. Elke schaal heeft haar eigen klankkleur, toonzetting, zo je wilt karakter.  

Sjamanen Drum:

heeft Hans zelf gemaakt en geeft een prachtig diep geluid als hij daar op slaat. De drum verbindt met de voorouders, met de aarde, met verleden en toekomst. 

Rainstick:

laat de regendruppels zachtjes vallen. 

Oceandrum:

geeft je het gevoel alsof je aan zee bent, op een strand waar de wind waait. 

Gong

trilt diep door het hele lichaam

Handpan en Tongdrum:

zijn ritmisch, melodieus en soms zelfs betoverend. 

Windchimes:

sluiten meestal de healing met hun lieflijk getinkel. 

Elk instrument heeft haar eigen resonantie. 

Wil je ook een energetische behandeling/healing?

– > Er kunnen ook klanken of stemvorken worden gebruikt tijdens een energetische behandeling.

– > Zie ook Doel van een behandeling.

– Bewust Bewegen – Bewust leven – Bewust zijn –