Telefoonnummer

+31-629328760

info@allunga.nl

info@allunga.nl

Openingstijden

Op afspraak

Er zijn verschillende schrijfstijlen v.w.b. Tai Chi -> vereenvoudigd = Tai Chi Chuan en Chi Kung -> Oude schrijfwijze volgens Wade-Giles = T’ai Chi Ch’uan en Chi Kung -> Nieuwe schrijfwijze volgens het Pinjin = Taiji Quan en QiGong

Wees stil als een berg. Beweeg als een machtige rivier.

Als je energie in balans is

Zit je beter in je vel

En sta je meer in je kracht

                                      

Wat is Taiji Quan

Wat je ziet als iemand Taiji Quan beoefent, is een set langzame, ontspannen uitgevoerde, vloeiende bewegingen. Waar het op neer komt als je met Taiji begint, is dat je geconfronteerd wordt met je eigen motoriek, met je eigen lichaam. Je komt er achter dat je op een ‘verkeerde’ manier beweegt en op een ‘verkeerde’ manier ademt. De mens in het Westen heeft zich aangeleerd om alles vanuit de armen te doen en door dingen als stress, druk, tijdsdruk, volle agenda’s is men ‘hoog’ gaan ademen.

– > Taiji Quan = schaduwboksen/het gevecht tegen jezelf.

Waarom Taiji Quan goed voor je is

Praktisch gezien is Taiji Quan een ideale manier om een verloren gegaan contact met je lichaam te herstellen. De Taiji leert de mens weer bewegen vanuit de benen en het middel, laag te ademen in de buik. De bewegingswijze en principes zijn op allerlei gebieden toepasbaar: voetballen, dansen, werk, huishouding, dus gewoon in het dagelijks leven. Doordat de Taiji bewegingen langzaam worden uitgevoerd is er weinig kans op blessures, terwijl de training wel intens is. Het plezier in bewegen wordt vergroot omdat de bewegingen fraai zijn om te zien. Spieren worden sterker en gewrichten functioneren beter. De diepere ademhaling zorgt voor een betere ontspanning, betere concentratie, massage van je organen, allerlei stressverschijnselen kunnen verdwijnen.

Bewegen versterkt je immuunsysteem.

Taiji ziet er eenvoudig uit met z’n zachte en ontspannen bewegingen, toch is dat schijn. Het vraagt inspanning en toewijding om Taiji in haar volheid te ervaren. Het vraagt oefening, herhaling van oefeningen. Doordat bij Taiji het hele lichaam uitgenodigd wordt om in actie te komen heb je dikwijls aan het einde van een les een heel voldaan gevoel. Je energie stroomt weer. Hoe vaker je de oefeningen herhaalt, hoe meer je bewust wordt van je eigen bewegingen.

– > Liever een privé les Taiji Quan en QiGong

Ook wanneer je beperkt bent in je beweging door bijvoorbeeld een ziekte of bij herstel na ziekte kun je Taiji beoefenen. Taiji Light is een specifieke vorm van Taiji.

– > Wanneer je beperkt bent in het bewegen kijk dan bij Taiji Light.

Wat is QiGong

Qigong (Tsjie Koeng) is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer en een onderdeel van TCM (Traditional Chinese Medicine). Qigong helpt om de gezondheid en het evenwicht tussen lichaam en geest te bevorderen. Qi is volgens de Chinese geneeskunde de kracht die stroomt door al wat leeft, de gemeenschappelijke bron tussen mens en natuur. Qi brengt lichaam, geest en omgeving met elkaar in harmonie.

Waarom QiGong goed voor je is

Qigong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande bewegingen waarbij je hele lichaam volgens een vast patroon beweegt. Het zijn schijnbaar eenvoudige bewegingen waarbij adem, beweging en bewustzijn centraal staan. Het doel is om de energie van het lichaam te laten stromen.

Gratis proefles

Nieuwsgierig naar meer? Kom eens langs en doe mee en ervaar of het een manier van bewegen is die bij jou past.

Meedoen met een proefles

– > Rooster voor TaijiQuan en QiGong waar en wanneer

– > Prijzen en Voorwaarden

– > Waarom bewegen goed voor je is

Belangrijk tijdens Taiji/QiGong lessen

Heb bij de lessen altijd oog voor je eigen grenzen. Ook al zijn de activiteiten veilig en wordt door de docent gelet op het welbevinden van de leerlingen, is de leerling zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Het is prettig als fysieke of mentale beperkingen vooraf bij de docent worden gemeld. De docent en/of Centrum  Allunga is niet aansprakelijk voor lichamelijke of mentale schade ten gevolge van de aangeboden activiteiten en informatie.  

Beeldmateriaal Taiji/QiGong Lessen

Tijdens de lessen kan beeld- en/of videomateriaal gemaakt worden voor info op website, flyers, facebook, etc. Mocht je hier bezwaar tegen hebben. Meld dit dan bij de docent. 

– Bewust bewegen – Bewust leven – Bewust zijn –