Telefoonnummer

+31-629328760

info@allunga.nl

info@allunga.nl

Openingstijden

Op afspraak

Op het moment leven we in een stressvolle wereld. Dat deden we al en voor velen hebben de corona perikelen daar nog een schepje bovenop gedaan.

In onze eigen kleine wereld van huis en kantoor/werk zijn er genoeg situaties, genoeg gedachtes die ons dwingen ons aan te passen en als dat goed lukt dan voel je je prima. Lukt dat minder doordat je bijvoorbeeld te weinig ruimte hebt voor jezelf dan gaat je vel minder goed passen; je gaat je minder fit voelen. Gedachtes kunnen met je op de loop gaan. Gevoelens willen naar buiten. Je flexibiliteit lijkt stukken minder. Slaapproblemen kunnen om de hoek komen kijken. Depressiviteit en anders gaan eten kunnen een gevolg zijn. Allerlei klachten kunnen ontstaan door de aanhoudende spanning.

– > Ontspanning

In een stressvolle situatie is ontspanning een sleutelwoord. Het klinkt passief, maar dat is het zeker niet. Het vraagt veel aandacht om te kunnen ontspannen. Het vraagt ook discipline. Het loslaten van gewoontes, het loslaten van patronen of ze nu fysiek, emotioneel of mentaal zijn vraagt dikwijls tijd. Soms maak je de keus om rechtsaf te willen en tegelijkertijd merk je dan dat linksaf aan je blijft trekken, omdat je dat zo gewend bent.

Het ontdekken dat het overbodig is geworden iets nog langer vast te houden vraagt heel veel liefdevolle aandacht voor jezelf om deze gewoontes, deze patronen te kunnen doorbreken. Soms gaat dat langzaam en soms gaat dat snel. Belangrijk is dat je blijft relativeren, je gevoel voor humor aanspreekt, dankbaar en vol trots naar jezelf kijkt simpelweg omdat je met je eigen verandering bezig bent en niet vast blijft zitten.

Heb je hulp nodig bij het ontspannen, omdat het maar niet lukt, klik dan op Doel van een behandeling/sessie dan kun je samen met Hans kijken wat je nodig hebt om te kunnen ontspannen.

– > Massage

Iedere massage is een vorm van ontspanning. Een massage maakt je weer bewust van je eigen lichaam, van je klachten, gevoelens en ervaringen. Er komt weer beweging in de aanhoudende spanning en je lichaam zal zich gaan herinneren hoe het is om ontspannen te zijn.

– > Beweging

Beweging is een ander sleutelwoord. Doordat je misschien minder beweegt en meer binnen zit ontstaat er een inactiviteit. Je raakt vermoeid en je hele systeem vraagt om actie.

Het is allang bekend dat bij depressiviteit wandelen helpt. Niet alleen omdat je hersenen dan weer volop van zuurstof aan het genieten zijn, maar ook doordat je andere indrukken opdoet. Een hond komt je bijvoorbeeld vriendelijk begroeten of de wind waait heerlijk door je haren. Er lacht iemand naar je zonder iets van je te willen. Je ontdekt de bloem die haar schoonheid aan jou toont. Kleine dingen waar je van kunt genieten als je daarvoor openstaat.

Zo is het ook bekend dat andere vormen van bewegen goed voor je zijn. Of je dat nu individueel in de sportschool doet, in groepsverband of tijdens je werk maakt niet uit.

Taiji Quan en/of Taiji Light

Het beoefenen van Taiji Quan en/of Taiji Light is een mogelijkheid om weer in beweging te komen. Het hele lichaam wordt uitgenodigd om tot actie over te gaan. Om de Chi te laten stromen.

Taiji ziet er eenvoudig uit met z’n zachte en ontspannen bewegingen, toch is dat schijn. Het vraagt inspanning en toewijding om Taiji in haar volheid te ervaren. Het vraagt oefening, herhaling van oefeningen. Doordat bij Taiji het hele lichaam uitgenodigd wordt om in actie te komen heb je dikwijls aan het einde van een les een heel voldaan gevoel. Je energie stroomt weer. Hoe vaker je de oefeningen herhaalt hoe meer je bewust wordt van je eigen bewegingen.

Ook wanneer je beperkt bent in je beweging door bijvoorbeeld een ziekte of bij herstel na ziekte kun je Taiji beoefenen. Kijk dan bij Taiji Light. Dit is een specifieke vorm van Taiji. Hetty heeft zelf veel baat hierbij gehad na kanker en chemo. Het was door omstandigheden een lange herstelperiode voor haar en o.a. met Taiji Light heeft zij weer zoetjesaan haar energie beter op peil gekregen.

Bewegen is goed voor de hersenen. Je hersenen zijn blij als je beweegt omdat verschillende functies van je hersenen beter gaan functioneren. Daarnaast stimuleer je je doorbloeding en het versterkt je immuunsysteem.

– > Mudra’s

Mudra’s zijn bewegingen met de vingers en worden gebruikt om een evenwicht tot stand te brengen op energetisch, lichamelijk en psychisch vlak. Het is een eenvoudige manier die heel krachtig kan zijn. Regelmatige herhaling is wel van belang. Het makkelijke hierbij is dat je de vingerhoudingen gewoon kunt doen terwijl je televisie of naar een film zit te kijken.

Belangstelling?

– Bewust bewegen – Bewust leven – Bewust zijn –