Telefoonnummer

+31-629328760

info@allunga.nl

info@allunga.nl

Openingstijden

Op afspraak

Overleg met Hans wanneer je beperkt bent in het bewegen.

Zet jezelf weer in actie en krijg plezier in het bewegen!

Wanneer Taiji Light

Bewegen is gezond. Dat is inmiddels bij iedereen bekend. Maar wat wanneer je moeite hebt met bewegen door een ziekte of beperking. Of je hebt moeite om in beweging te komen, doordat je wat strammer en stijver wordt. Je zou wel graag in beweging komen/blijven, maar weet alleen nog niet hoe dat te doen. Vermoedelijk is Taiji Light of Bewust Bewegen Light dan iets voor jou. Het is een goede methode om soepeler door het leven te gaan. Het is een goede aanvullende hulp voor iedereen om weer in contact te komen met je eigen lichaam, op een manier die bij jou past.

De les wordt op dit moment gegeven via Zoom. Je hoeft dus niet je huis uit om deze les te volgen.

Bij genoeg aanmeldingen wordt er ook weer live les gegeven. Deze live les heeft de naam Bewust Bewegen Light gekregen. Het verschil in de naam van de les is enkel een aanduiding hoe de les gegeven wordt: live of via Zoom.

Wat is Taiji Light

Taiji Light (TL) is bewust bewegen. Hans doceert het vanuit zijn eigen invalshoek/discipline, de Oosterse invalshoek: Taiji Quan en QiGong. Hij heeft het o.a. over meridianen, ademhaling, acupunten en levensenergie (Qi). De les is o.a. een combinatie van 2 opleidingen: Taiji voor Reuma en Guo Lin QiGong.

Taiji voor Reuma (spreek: Tai Tsjie) is voor mensen met b.v. arthrose, fibromyalgie, reuma, MS, ME, stress gerelateerde klachten of ouderdom. Guo Lin QiGong (spreek: Kwo Lin Tsjie Koeng) is een speciale vorm van Qi Gong voor mensen wiens lichaam verzwakt is door kanker of de gevolgen daarvan en chronisch zieken, denk ook aan hart- en longproblemen, gevolgen van corona.

Kwaliteit van leven verbeteren

Vaak is een chronische aandoening niet te genezen maar de kwaliteit van leven en bewegen kan met deze methode zeker verbeterd worden. Taiji Light houdt zoveel mogelijk rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen.

Hetty heeft zelf veel baat hierbij gehad na de gevolgen van darmkanker en chemo. Het was door omstandigheden een lange herstelperiode voor haar en o.a. met Taiji Light heeft zij weer zoetjesaan haar energie beter op peil gekregen.

Taiji Light voor jong tot oud

Taiji Light is niet gebonden aan leeftijd, conditie of geslacht. Het is voor jonge mensen die beperkt zijn in hun beweging, maar ook voor ouderen die wat strammer en stijver worden en moeite hebben in beweging te komen. Denk bijvoorbeeld aan valpreventie en zelfredzaamheid. Ook zittend in je rolstoel ben je van harte welkom om mee te doen.

Taiji Light is een specifieke vorm van Taiji

Taiji Light staat voor zachte bewegingen, waarbij het lichaam op een speelse manier veilig & verantwoord gerekt en gestrekt wordt waarbij speciaal aangepaste Taiji bewegingen worden gebruikt. De oefeningen kunnen zittend en staand worden gedaan.

Positieve effecten:

  • Aandacht ligt bij ademhaling, ontspanning, concentratie, beweging.
  • Kalmeert de geest, vergroot de levensenergie, vermindert stress.
  • Bewustwording van alle delen van je lichaam.
  • Bewegen vanuit je centrum.
  • Balans vinden tussen rust en beweging.
  • Fysieke grenzen ontdekken zonder dat je er overheen gaat.
  • De vloeiende bewegingen worden langzaam en ontspannen uitgevoerd. Overbodige spierspanning wordt losgelaten en gewrichten worden minimaal belast. De kans op blessures is klein, terwijl de training best intens is.
  • Doordat je de Taiji Light oefeningen met aandacht doet, ben je tijdens de les even met totaal iets anders bezig, waardoor je hoofd en je lichaam aan het einde van de les beter aanvoelt.
  • Kortom: Taiji Light maakt je fitter en levendiger.

Bijdrage aan een betere gezondheid

Door middel van ademhalingstechnieken, bewegingen en looptechnieken activeer en versterk je het zelfgenezend vermogen en het afweersysteem. Dit zorgt er voor dat de energie, de Qi (Tsjie = levensenergie) weer gaat stromen. Het is makkelijk te leren, een veilige methode en werkt zeer effectief. Het is slowly growing, dus je bouwt het rustig stapje voor stapje op, zodat het goed aansluit bij je mogelijkheden.

Bewegen versterkt je immuunsysteem.

Gratis proefles

Nieuwsgierig naar meer? Doe mee met een proefles en ervaar of het een manier van bewegen is die bij jou past.

Meedoen met een Taiji Light proefles?

– > Prijzen en Voorwaarden

– > Waarom bewegen goed voor je is

Belangrijk tijdens Taiji Light lessen

Heb bij de lessen altijd oog voor je eigen grenzen. Ook al zijn de activiteiten veilig en wordt door de docent gelet op het welbevinden van de leerlingen, is de leerling zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Het is prettig als fysieke of mentale beperkingen vooraf bij de docent worden gemeld. De docent en/of Centrum  Allunga is niet aansprakelijk voor lichamelijke of mentale schade ten gevolge van de aangeboden activiteiten en informatie.  

Beeldmateriaal Taiji/QiGong Lessen

Tijdens de lessen kan beeld- en/of videomateriaal gemaakt worden voor info op website, flyers, facebook, etc. Mocht je hier bezwaar tegen hebben. Meld dit dan bij de docent. 

– Bewust bewegen – Bewust leven – Bewust zijn –