Telefoonnummer

+31-629328760

info@allunga.nl

info@allunga.nl

Openingstijden

Op afspraak

Overleg met Hans wanneer je beperkt bent in het bewegen.

Zet jezelf weer in actie en krijg plezier in het bewegen!

Wanneer Taiji Light

Taiji Light (TCL) is een combinatie van 2 opleidingen: Taiji voor Reuma en Guo Lin QiGong.

Taiji voor Reuma (spreek: Tai Tsjie) is voor mensen met b.v. arthrose, fibromyalgie, reuma, MS, ME, stress gerelateerde klachten of ouderdom.

Guo Lin QiGong (spreek: Kwo Lin Tsjie Koeng) is een speciale vorm van Qi Gong voor zwakke mensen (b.v. door kanker of de gevolgen daarvan) en chronisch zieken.

Taiji Light voor jong tot oud

TCL is voor mensen die beperkt zijn in hun beweging en is niet gebonden aan leeftijd, conditie of geslacht. Jonge mensen die beperkt zijn in hun beweging, maar ook voor ouderen die wat strammer en stijver worden en moeite hebben in beweging te komen. Een goede aanvullende hulp om soepeler door het leven te gaan. Denk bijvoorbeeld aan valpreventie en zelfredzaamheid.

Taiji Light is een specifieke vorm van Taiji

TCL staat voor zachte bewegingen, waarbij het lichaam op een speelse manier veilig & verantwoord gerekt en gestrekt wordt waarbij speciaal aangepaste Tai Chi bewegingen worden gebruikt. De oefeningen kunnen staand worden gedaan en als zittend beter bij je past is dat geen enkel probleem. Ook zittend in je rolstoel ben je van harte welkom om mee te doen.

Ademhalingstechnieken en looptechnieken

Door middel van ademhalingstechnieken, bewegingen en looptechnieken activeer en versterk je het zelfgenezend vermogen en het afweersysteem. Dit zorgt er voor dat de energie, de Qi (Tsjie = levensenergie) weer gaat stromen. Het is makkelijk te leren, een veilige methode en werkt zeer effectief. Het is slowly growing, dus je bouwt het rustig stapje voor stapje op, zodat het goed aansluit bij je mogelijkheden en om zo aan een betere gezondheid bij te dragen.

Aandacht voor lichaam en geest

Het kalmeert de geest, het vergroot de levensenergie en het vermindert stress.

Kwaliteit van leven verbeteren

Vaak is een chronische aandoening niet te genezen maar de kwaliteit van leven en bewegen kan met deze methode zeker verbeterd worden. TCL houdt zoveel mogelijk rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen.

Hetty heeft zelf veel baat hierbij gehad na kanker en chemo. Het was door omstandigheden een lange herstelperiode voor haar en o.a. met Taiji Light heeft zij weer zoetjesaan haar energie beter op peil gekregen.

Bewegen versterkt je immuunsysteem.

Gratis proefles

Nieuwsgierig naar meer? Kom eens langs en doe mee en ervaar of het een manier van bewegen is die bij jou past.

Meedoen met een Taiji Light proefles?

– > Prijzen en Voorwaarden

– > Waarom bewegen goed voor je is

Belangrijk tijdens Taiji Light lessen

Heb bij de lessen altijd oog voor je eigen grenzen. Ook al zijn de activiteiten veilig en wordt door de docent gelet op het welbevinden van de leerlingen, is de leerling zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Het is prettig als fysieke of mentale beperkingen vooraf bij de docent worden gemeld. De docent en/of Centrum  Allunga is niet aansprakelijk voor lichamelijke of mentale schade ten gevolge van de aangeboden activiteiten en informatie.  

Beeldmateriaal Taiji/QiGong Lessen

Tijdens de lessen kan beeld- en/of videomateriaal gemaakt worden voor info op website, flyers, facebook, etc. Mocht je hier bezwaar tegen hebben. Meld dit dan bij de docent. 

– Bewust bewegen – Bewust leven – Bewust zijn –