Telefoonnummer

+31-629328760

info@allunga.nl

info@allunga.nl

Openingstijden

Op afspraak

Mediteren kun je leren

Speel jij met de gedachte te gaan mediteren -> iets voor jezelf, je gezondheid of je ontspanning te doen, maar je hebt er tot nu toe geen tijd voor genomen om te beginnen. Dan is deze cursus iets voor jou om net dat zetje te krijgen wat je nodig hebt.

Herken je dit?

Dat je druk bent met je telefoon, laptop/pc of tv. Nog snel even een appje, mail/sms of nieuwsgierig naar een foto, het laatste nieuws, je hoofd staat altijd “aan”.

Het lijkt net alsof er geen ruimte is om even tijd voor jezelf te nemen. Je af te vragen: Wat doet dit met me. Hoe denk ik daar eigenlijk over. Hoeveel indrukken zijn er op me af gekomen. Ben ik me bewust wat bepaalde prikkels met me doen?

Iedereen kan leren mediteren

Om te leren mediteren heb je geen hulpmiddelen nodig, ook geen speciale training. Iedereen kan leren mediteren. Wat belangrijk is dat je jezelf de tijd gunt om te gaan zitten of te liggen om een poging te wagen contact te maken met je onderbewustzijn, met de bron in jezelf, met datgene wat er in je leeft.

Jezelf beter leren kennen

Meditatie is vooral een manier om jezelf beter te leren kennen, om tot rust te komen. Het is een ervaring waarbij je je geest verruimt en je intuïtie een rol laat spelen. Het is het beste middel om contact op te nemen met je eigen onderbewustzijn. Het helpt je te ontspannen, liefde te voelen en in verbinding te treden met een hoger aspect van het menselijk bestaan. Je ademhaling speelt een grote rol hierin. Maar de focus ligt niet alleen bij de ademhaling.

Positieve effecten van meditatie: ieder heeft daar zijn/haar eigen ervaring in.

  • Meer ruimte in je hoofd
  • Minder stress, meer ontspanning
  • Beter slapen, je beter voelen, meer energie
  • Meer aandacht voor jezelf
  • Meer over jezelf ontdekken

Wijze van mediteren

Je kunt mediteren door te proberen je gedachten (de kwetterende aap) uit te bannen. In andere meditaties wordt er geprobeerd je geest te richten op speciaal uitgekozen gedachtes, werken met affirmaties, of om je iets voor te stellen/visualisatie, geleide meditaties, of je aandacht wordt gericht op je spieren, voor ontspanning, of op het grotere geheel waarin we leven.

Een verkeerd beeld over mediteren is dat je persé iedere keer één uur moet gaan zitten te niksen, rond te kijken en je te vervelen. Wanneer je begint met regelmatig 10 tot 15 minuten rustig de tijd te nemen om bij jezelf te komen, is dat een prima begin.

De kwetterende aap

In oosterse landen is een kwetterende aap één van de symbolen van de geest. Deze aap schreeuwt je hele leven om aandacht en houdt je af van wat je aan het doen bent. Hij brengt je in de war door alles in je hoofd door elkaar te gooien, waardoor chaos kan ontstaan. Zodoende leidt deze kwetterende aap je aandacht af van het leven, van je onderbewustzijn. In de Taiji is er een speciale oefening om deze aap tot rust te brengen.

Wanneer je begint met mediteren zul je merken dat deze kwetterende aap je vaak probeert af te leiden om contact te maken met je innerlijk. Als je zover bent dat je je dit bewust begint te worden, ben je al een stapje verder in de ontdekking van wat er in je gebeurt.

Wat brengt het je

Een meditatiecursus brengt verdieping. Het is een mogelijkheid om te komen tot innerlijke rust, lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het kan eerst vreemd en nieuw overkomen. Maar gaandeweg kom je er achter, door momenten van rust in te bouwen in je leven, dat je jezelf helpt om jezelf beter te leren kennen, de bron van jouw innerlijke kracht te vinden en dichter bij jezelf te zijn. Daarbij is ook van belang om jezelf de tijd te gunnen om een meditatie op je in te laten werken en bewust te worden van wat het met je doet.

Regelmatig mediteren kan voor fundamentele veranderingen in je leven zorgen.

De cursus

De cursus bestaat uit:

  • 6 donderdagavonden van 19.15 -21.15 uur.

De groep wordt klein gehouden, zo’n 5 personen max en minimaal 3, zodat er voldoende ruimte zal zijn om te delen als daar behoefte aan is.

Na de cursus ben je zelf in staat om een dagelijkse meditatie oefening te doen.

Data:

  • 3,10, 17 en 24 november 2022 en wordt gegeven door Hetty.

Kosten:

  • Herfstaanbieding: € 60,– voor de gehele cursus.

Nieuwsgierig naar meer

– Bewust bewegen – Bewust leven – Bewust zijn –